Az Akadémia nem kapitulált 

Az Akadémia nem kapitulált 

A Magyar Tudományos Akadémia úgy döntött, hogy nem fogadja el feltétel nélkül a magyar kormány átalakítási tervét. Írásos garanciát kérnek a minisztertől arra, hogy megkapják a nekik járó forrásokat.

Az MTA elnöksége kedden este úgy döntött, hogy csak akkor teszi lehetővé a kutatóintézetei számára, hogy elinduljanak a magyar innovációs miniszter által meghirdetett pályázati rendszerben, ha Palkovics László innovációs és technológiai (ITM) miniszter írásos garanciát ad arra vonatkozóan, hogy megkapják a pénzüket. Az Index beszámolója szerint az MTA ezzel a legerősebb konfrontációt választotta, nem kapituláltak és tárgyalásokat kérnek a kutatóintézetek ügyében.

Hírdetés

A 444.hu szerint az innovációs minisztérium elfogadja az MTA feltételeit, és újra az MTA rendelkezésére bocsátja az idei évre szánt, de elvont több milliárd forintot, akkor az Akadémia részt vesz az innovációs minisztérium által meghirdetett pályázatokon. Ha ez a feltétel teljesül, akkor elindulhat a 2019-es tudományos munka és folytatódhatnak a tárgyalások az MTA és az ITM-között. (transindex)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »