Az AI megint revolverezi Európát

A Görögországban rekedt mintegy 46 ezer menekült megsegítésére szólította fel az európai országokat az Amnesty International (AI) “nemzetközi emberi jogi szervezet”.

Magyar Menedék - Badiny

A nyugat-balkáni útvonal lezárása óta több mint 46 ezer menekült és migráns vesztegel Görögországban megdöbbentő körülmények között, állandó félelemben és bizonytalanságban – mutatott rá John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója a Csapdában Görögországban – Egy elkerülhető menekültváltság című jelentést bemutatva.

Hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamai csak súlyosbították a válságot azzal, hogy nem voltak képesek határozottan fellépni annak érdekében, hogy a Görögországban rekedt menedékkérők tízezreinek, akiknek a többsége nő és gyerek, áttelepítésében segítséget nyújtsanak. Ha az unió vezetői nem képesek sürgősen teljesíteni abbéli ígéreteiket, hogy áttelepítik a menekülteket és migránsokat, valamint javítanak helyzetükön, akkor egy saját maguknak köszönhető humanitárius csapással kell szembenézniük – figyelmeztetett Dalhuisen.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »