Az agymosott migránssimogatók tüntettek Brüsszelben a belga kormány bevándorláspolitikája ellen

Csaknem tízezren vonultak utcára vasárnap Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a belga kormány szigorított migrációs politikája ellen. A felvonulók emberségesebb menekült- és bevándorláspolitikát követeltek, illetve azon törvénytervezet visszavonását, melynek értelmében a rendőrség házkutatást tarthatna az országban tartózkodó, papírok nélküli bevándorlókat elszállásoló lakosoknál.

A brüsszeli északi pályaudvar környékén nagy számban táboroznak olyan – főként szudáni néger – bevándorlók, akik nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy továbbutazhassanak Nagy-Britanniába.

Januárban kétszer is tartottak hasonló demonstrációt a belga fővárosban, miután kitudódott, hogy hatósági akció készül a Maximilien parkban tartózkodó betolakodókkal szemben, akiket „civilek” még a rendőrök kiérkezése előtt elszállásolták az otthonukban.

Már kezdettől fogva kapunk információkat rendőröktől az ellenőrzésekről és őrizetbe vételekről, ami azt mutatja, hogy még a rendőrség sorain belül is vannak, akik elégedetlenek amiatt, hogy ezen embertelen menekültpolitika eszközeként használják fel őket” – mondta az egyik szervező az MTI beszámolója alapján.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »