Az agresszív testvérpár egyike már a pszichiátrián

Az agresszív testvérpár egyike már a pszichiátrián

Közel egy évtizede keseríti meg egy testvérpár a szomszédai életét Szeged-Kiskundorozsmán. Az utcabeliek már többször tiltakoztak, a hatóságoktól is segítséget kértek. Végül az egyik, gondnokság alatt lévő testvért a rendőrök az ópusztaszeri pszichiátriai otthonba vitték. Fivére azonban még mindig otthon van, egyelőre gyámügyi eljárás alatt áll.

Félpályás útlezárással és szemétszedéssel akarták felhívni a hatóságok és a közvélemény figyelmét a kiskundorozsmai Széksósi utca lakói a helyzetükre. A környékbelieket zaklató, molesztáló testvérpár egyik tagja ugyanis még mindig az utcájukban lakik. A tiltakozás azonban nem teljesen úgy valósult meg, mint ahogy tervezték, ugyanis az agresszív testvérpár házában felhalmozott szemét kigyulladt, így az utat végül a tűzoltóautók zárták le.

Az agresszív testvérek majd egy évtizedig tették élhetetlenné a környéket. Többször minden indok nélkül belekötöttek a szomszédokba. Nemcsak saját portájukon halmozták fel a szemetet az évek alatt, de az utcára, a szemközti buszmegállóba is áthordták a háztartási hulladékot és a vödrökben napokon át gyűjtögetett székletet.

„A fő kérdés az idősebbik testvér, Ferencnek a kiemelése volt a családból. Ez úgy három héttel ezelőtt megtörtént, pszichiátriai intézetbe lett szállítva. És az az állapot, mely az utóbbi egy évtizedet jellemezte a Széksósi úton szinte villámcsapásra megszűnt” – mondja Mihálffy Béla, a Fidesz–L.É.T., Szeged önkormányzati képviselője.

A szemét összeszedésében és elszállításában a képviselő mellett a szomszédok is segítettek. Munka közben gyulladt ki a melléképület. „Igyekeztünk megoldani saját magunk ezt a kérdést, elkezdtük a takarítást, aztán valószínűleg az elmúlt napokban már itt égetett szemétből valami visszamaradt szikra lángra kaphatott. Ugye azt láthatjuk a mögöttem látható területen, hogy a mellékhelyiség, ami egyébként faltól falig és tetőig tele volt szeméttel, gyakorlatilag az lobbant lángra. Hát, úgy tűnik, hogy az élet elrendezi azt, amit mi hónapokon keresztül, a hatóságok meg éveken keresztül nem tudtak megtenni” – nyilatkozta Szabó Bálint jogász, a lakók képviselője.

A szomszédban a pockok és patkányok miatt évek óta bezárt pizzéria tulajdonosa abban reménykedik, hogy most már talán el tudja adni az ingatlanát, amit eddig áron alul sem vett meg senki a testvérek miatt. „Valamilyen szinten már léptünk előre, ez már jó. És még a takarítás meg a patkányirtás meglesz majd, akkor leszünk teljesen megnyugodva” – közölte Szélpál Zoltán szomszéd.

A még otthon tartózkodó testvér gondnokság alá helyezése folyamatban van. A környékbeliek azt mondják, igazán csak akkor fognak megnyugodni, ha őt is elviszik a pszichiátriai otthonba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »