Az agrárkamara az idén is segít a gazdálkodóknak

Az agrárkamara az idén is segít a gazdálkodóknak

Az egységes területalapú támogatások lehívásával kapcsolatban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményében felhívta a gazdálkodók figyelmét az eljárás megindításának módjára és határidejére, valamint az igénybe vehető segítségre.

Idén is ingyen segítenek a gazdálkodóknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai a területalapú támogatások igényléséhez szükséges egységes kérelmek elkészítésében és benyújtásában – áll a NAK közleményében.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt javasolja az érintetteknek, hogy egyeztessenek időpontot falugazdászukkal, a gyorsabb ügyintézés érdekében pedig vigyék magukkal őstermelői vagy kamarai kártyájukat.

Hozzátették, hogy a közös őstermelői kártyák tulajdonosai csak egyenként, a saját kérelmük ügyében intézkedhetnek, az agrártámogatás igénylőinek pedig személyes ügyintézést javasolnak. Utóbbi esetben a családtagok helyett csak meghatalmazással, a NAK portáljáról letölthető, kitöltött és aláírt MH1 nyilatkozattal lehet eljárni – írták.

A tapasztalatok szerint a NAK falugazdászai eddig az évi 180 ezer egységes kérelem 70 százalékánál működtek közre és csaknem ezermilliárd forint támogatás lehívását segítették.

Az idei benyújtási időszak múlt kedden kezdődött, a kérelmeket május 15-ig lehet támogatáscsökkentés nélkül beadni. Támogatás és kifizetés 44 jogcímre kérhető, de többnél változtak az előírások, ezért érdemes a falugazdászokhoz fordulni vagy megtekinteni a NAK honlapján közzétett tájékoztatókat – áll a közleményben.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »