Az adományok számával az adminisztráció is nagyobb

Az elmúlt két és fél hétben óriási az adományozókedv, de ezzel az adminisztratív munkák is nőnek, erről Fehérné Kiszlinger Anett adománykoordinátor számolt be a Megvanirva.hu-nak.

„Adománydömping van, és mi, alkalmazottak nem lettünk többen, mégis helytállunk, köszönhető önkénteseinknek. Mindig van gondja Istennek arra, hogy legyen elég segítő kéz. Például rehabilitációs munkavégzés is folyik itt a Szeretetszolgálatnál, macit varrnak két műszakban, és az ő mentoruk szükség esetén besegít az adományok szortírozásába. Gyűjtünk, szortírozunk, és eljuttatjuk a nagyobb gyűjtőraktárakba az adományt. Hétvégén ügyeletet tartunk, ilyenkor az adományt önkéntes árufuvarozók bevonásával juttatjuk célba” – mondja az MRSZ dunántúli központjának adománykoordinátora.

A fizikai többletmunkát a sok önkéntes segít elvégezni, de az adminisztráció is növekedett az elmúlt időszakban. „Mindent be kell vételezni egy raktárrendszerbe, és amit kiadunk, azt ki kell venni ugyanebből a rendszerből. Úgy kell elképzelni, mint egy élelmiszerboltban – el kell tudni számolni a bevétellel és a kiadással. Az ukrán válsággal kapcsolatban beérkező adományokat a menekültek megsegítésére használhatjuk fel” – fogalmaz Fehérné Kiszlinger Anett.