Az adófizetés kötelező, a felhasználása TITKOS!

Tegnap a Fidesz–KDNP és az MSZP (véletlenül?!) megszavazta azt, hogy az általunk befizetett adók felhasználásának jelentős része TITKOS legyen! Vagyis nem tudhatjuk meg, hogy mire költi el a befizetéseinket hatalom!

Korábban volt egy nagy vihar a jegybank nyereségének szabad felhasználása miatt. Egy ideig ment a polémia, de aztán helyre állt a rend: tovább dübörög a jegybanki alapítványoknál a több mint 270 milliárd forint nyereség elköltése, illetve időközben még jöhetett is hozzá.Amit nem árt tudni: A JEGYBANK ÖSSZES KIADÁSÁT A MAGYAR ADÓFIZETŐK ÁLLJÁK, AZ ÖSSZES NYERESÉG FELETT A JEGYBANK VEZETŐI RENDELKEZNEK. Megjegyzendő, hogy a jegybank munkatársai 1200 fő körül lehetnek, és a jegybanki alapítványoknál is elég jelentős haveri létszámot tartunk már el.A jegybank nyeresége miből jön össze? A devizahitelesek hitelének forintosításából, a jegybanki alapkamat csökkentéséből (amivel a multik is nagyon jól járnak, és ami miatt jócskán megnőtt az államadósság!), és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásain keletkező haszonból.

A TAO-ba (társasági adóba) kiszervezett adóforintjaink felhasználása is titkos lesz most már. Miért is? Azért kedves magyarok, mert az olimpiai előkészületekre egyre vérlázítóbb összegeket költenek el. Benyújtották a nemzetközi bizottsághoz az idegenekkel 5,5 milliárd forintért elkészíttetett terveket, és már vagy 15 milliárdot egyéb célra elköltöttek. Egyre több stadion épül, és már belépett az üzembe helyezett stadionok óriási fenntartási költsége, egyre nagyobb a veszteség, mert se foci, se néző. A továbbiakban nem tudhatjuk meg, hogy a felcsúti Puskás Akadémia mennyit és mire költ? Az az akadémia, amelyet a nemzetközi porondon nem jegyeznek, mert valamire való focista onnan még nem került ki. Egyetlen egyről lehetett korábban olvasni. Minden luxus rendelkezésre áll Felcsúton, még fűthető focipálya is. Egy korábbi, Jócskán megemelték a TAO-ba elterelendő milliárdokat című cikkünk elérhető ITT

Félő, hogy megnyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát jövőre, akkor aztán ránk szakad az ég! Isten igazán lehetne hozzánk néha irgalmas! Azok az országok, amelyeknek a vezetői tekintettel vannak a társadalomra is, mind visszaléptek a „nagy lehetőségtől”.Párizs van még versenyben és Los Angeles, valamint szerencsétlenségünkre Budapest. Az olimpiai előkészületekre, valamint magára az olimpiára elköltött rettenetes milliárdokat is a TAO-ba kiszervezett pénzekből fogják bonyolítani, és titkos lesz az az adat is.

Jövőre lesz a vizes vébé Magyarországon, a költségek a tervezettnek már négyszeresére, 100 milliárd körülire rúgnak. Ennek a bekerülési költsége is titkos lesz…

A társasági adóba egyre több adónk lesz kiszervezve, és titkosan felhasználva! Igaza volt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amikor 2010-ben nagyon vissza akart kerülni nyolc év után a hatalomba, és tücsköt-bogarat összehordott, és beszólt neki az amerikai nagykövet asszony, hogy ne ígérjen már annyit (milyen jogon is?), és visszaszólt, hogy NE A SZAVAIMAT FIGYELJE, HANEM MAJD A TETTEIMET! Ekkor ígérte meg az elszámoltatást és a felelősségre vonást, de abból se lett semmi, csak annyi, hogy lett néhány elszámoltatási kormánybiztos, okozva néhány milliárd forintos kiadást!

Egy idő óta hiába figyeljük a miniszterelnök tetteit, azok is titkosak, mint ahogy az is, hogy mennyi adókedvezményt és támogatási pénzt kap az a 80 multi, amelyikkel stratégiai megállapodást kötött a kormány? Nagyon sokat! Az uniós felzárkóztatási pénzt az Európai Unió régebbi tagországaitól a szocializmus idején lepusztult új tagországok felzárkóztatására adják össze, és nem a multik és a Fideszes oligarchák, offshore lovagok kitömésére!

Minden bokorban létesül Kereskedőház, és Szijjártó Péternek egyre több haverja kap ott jól fizető tinglitangli állást. A kár ott is a magyar adófizetőké, és haszonélvező a haveri kör.

Vámosi Nagy Szabolcs, az egyik legelismertebb adótanácsadó értetlenségét fejezte ki a titkosítás miatt. A titkosítási kedve egyébként a Fidesznek 2000-ben kezdődött, amikor is 85 évre titkosította az olajmaffia ügyeit. Talán nem véletlenül történt az a titkosítás sem, és ez sem…

Van egy nagyon régi mondás, amit a Face közönsége módosított: Több is veszett Mohácsnál! Az új verzió: Több is veszett Felcsútnál! 2010-ben a magyar társadalom nagy része feleslegesen bízott Orbán Viktorban és a Fideszben. Aki akkor szegény volt, még szegényebb lett, és a népes haveri kör egyre gazdagodik. Ez történik velünk, miközben egyre zúdulnak befelé Európába a túlnépesedett országokból a jobb megélhetés reményében a jövevények.

Mindezek miatt vajon hány százalékkal fog nőni a Fidesz népszerűsége? Nőtt a trafik- és egyéb mutyik, valamint az állami termőföld átjátszása után is…

Ezek után lehet még bízni a szebb jövőben, csak az a baj, hogy nem felé megyünk, hanem az ellenkező irányba!

Békéscsaba, 2016. október 12.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újraválasztott elnökének, Csányi Sándornak az évértékelőjében elhangzottak is jól jelzik, hogy sok helyen a profikra, külföldiekre költik a TAO-pénzt. Az MLSZ-elnök kijelentette: korlátozni szeretnék az NB I-ben szereplő klubok külföldi játékosainak számát és nem adnának az utánpótlás támogatására a külföldieket foglalkoztató kluboknak. Ezzel is arra ösztönöznék a klubokat, hogy a saját nevelésű futballistáknak teremtsenek inkább játéklehetőséget.” (Részlet az Így lehet sportot űzni a TAO-pénzek milliárdjainak eltüntetéséből című cikkből) Mivel a Társasági adóba az adóalapból szervezik át a pénzt, az – mondjon bárki bármit: KÖZPÉNZ!)

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »