Az 500 éves mohácsi csata kapcsán is miniszteri biztost neveztek ki

Az 500 éves mohácsi csata kapcsán is miniszteri biztost neveztek ki

Összesen négyen kaptak feladatot, a megemlékezés felügyeletén kívül külkapcsolati és állampolgársági ügyekkel kapcsolatban is.

A feladatot Hargitai János láthatja el már most – az 500. évforduló négy év múlva lesz esedékes. A térség országgyűlési képviselőjét Semjén Zsolt nevezte ki erre a posztra – vette észre a Telex.

Hírdetés

A meghatározás szerint Hargitai János mint miniszteri biztos feladata „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálása” lesz.

Feladata lesz még, hogy nyomon kövesse és felügyelje a megemlékezés programsorozatának előkészítési és megvalósítási munkálatait, összehangolja az ebben közreműködő szervezetek munkáját, valamint a programsorozat társadalmi kommunikációját, s figyelemmel kísérje a mohácsi csatával kapcsolatos történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat. Ezen kívül további feladata lesz, hogy ösztönözze és segítse a térség infrastrukturális fejlesztéseit, felügyelje a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat, kísérje figyelemmel és mozdítsa elő az esemény nemzetközi megismertetését, s működjön közre a megemlékezés nemzetközi dimenzióit erősítő partnerkapcsolatok kiépítésében és ápolásában. Mindezen feladatokhoz egyfős titkárságot kap.

Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselő a Miniszterelnökség külkapcsolataiért fog felelni, Wetzel Tamást nevezték ki az állampolgársági ügyekért felelős miniszteri biztosnak, Baán László pedig továbbra is a Liget-projekt szakmai felügyeletével kapcsolatos feladatokat végzi.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »