Autóverseny lehet Budapest belvárosában?

Autóverseny lehet Budapest belvárosában?

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a Formula.hu-nak elismerte, hogy tényleg megvalósíthatósági tanulmány készült egy Formula-E-futam budapesti megrendezéséről.

A korábbi hírről itt számoltunk be:

A dokumentum jelenleg a kormány, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) asztalán van, tehát már nem csak pletykaként kezelendő az információ. Az alapot a 2012 óta minden évben, május elsején, Budapest belvárosában megrendezett Nagy Futam adhatja:

Hírdetés

„Ennek fő gondolata, hogy van egy gyönyörű szép fővárosunk, évről évre megrendezünk egy sikeres, Nagy Futam nevű rendezvényt, ami a belvárosban zajlik, és imádják a budapestiek, imádják a versenyzők, mert nagyon közel kerülhetnek a nézőkhöz. És talán el fog jönni annak az ideje, hogy a Nagy Futam felnőjön egy Formula-e futamra.”

A Formula-E első szezonja 2014-2015-ben volt, elektromos F1-nek is szokták nevezni, a mezőnyben több, egykori királykategóriás pilóta található, az autók teljesen elektromos meghajtásúak, kizárólag nagyvárosok utcáin kialakított pályákon rendeznek futamokat és a széria egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A tavalyi Nagy Futamról itt írtunk:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »