Autóstól hajtott a pártszékházba, hogy felrobbantsa azt – öt évet ért a mutatvány

Öt év börtönre ítélte a madridi bíróság hétfőn azt a férfit, aki gázpalackokkal, üzemanyaggal és ipari műtrágyával megpakolt autójával behajtott a spanyol kormányzó párt fővárosi székházába még 2014 decemberében.

A 38 éves férfi a bíróságon elmondta: elkeseredésében szánta rá magát tettére, mert vállalkozása tönkrement, és mindenét elvesztette. Így akarta felhívni a figyelmet az ország súlyos problémáira.

A bíró az ítélet indoklásában kiemelte, hogy az elkövető azzal a szándékkal vezette autóját az épületbe, hogy az felrobbanjon, noha végül ez nem sikerült.

A személyautó áttörte az épület bejáratának üvegajtaját és az aulában állt meg, teljesen összeroncsolódva.

Mivel kora reggel volt, odabent összesen hatan tartózkodtak. Az ütközésben senki, még a sofőr sem sérült meg.

Az épületben 40 ezer eurós (12,5 millió forint) kár keletkezett.

Az eset után a rendőrség elővigyázatosságból kiürítette és lezárta a környéket, amíg a tűzszerészek megvizsgálták a csomagtartó tartalmát.

A férfi egy műanyag ládában ipari műtrágya felhasználásával készített robbanószerkezetet, amely azonban nem volt élesítve az ütközés pillanatában. A csomagtartóban két gázpalack és több mint három liter üzemanyag is volt.

(MTI)

Bezzeg Magyarországon komoly bizonyítékok híján is jobban elszámoltatná az ügyészség Budaházyékat: Csak kormozódás volt Kókánál, de elszámolta a teraszajtó és -ablak egész, 685 ezer forintos költségét – megszereztük a Budaházy-ügy bizonyítási anyagát (138 fényképpel)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »