Ausztria végleg elbukhat, a belgák kapaszkodnának

Ausztria végleg elbukhat, a belgák kapaszkodnának

A magyar–izlandi meccsen kívül, még két összecsapást rendeznek az Eb mai játéknapján. Belgium Írországgal, míg Portugália Ausztriával mérkőzik.

Nagy a harc a második helyért az E csoportban. Az olaszok a pénteki svédek elleni győzelmükkel már bebiztosították helyüket a legjobb 16 között. Így nekik 6 pontjuk van, Írország, valamint Svédország 1, Belgium pedig 0 egységgel áll.

Az a válogatott, amelyik a mai Belgium–Írország találkozón nyer, nagy lépést tehet a második hely megszerzése felé.

„Mi mindannyian győztes típusú játékosok vagyunk. Mindig nyerni akarunk, ezért az olaszok elleni meccs miatt kicsit frusztráltnak érezzük magunkat, mert ott nem úgy játszottunk, ahogy tudunk. A kulcs az, hogy csapatként játsszunk, és ha így teszünk, akkor jó eredményt érhetünk el az írek ellen” – vélekedett Thibaut Courtois, a belga csapat kapusa.

A F csoport  – amelyet egy kör után Magyarország vezet – másik meccsén Portugália–Ausztria összecsapást rendeznek. Cristiano Ronaldóék egy osztrákok elleni győzelemmel feledtetnék az Izland elleni döntetlent.

„Mindig is maximális nyomás alatt játszottunk, amióta én vagyok a kapitány. Az Ausztria elleni meccs csak egy ezek közül. Az első mérkőzésünk után talán ez egy kicsit még jobban fokozódik, de ez magán az összecsapáson nem változtat. Az osztrák válogatott egy támadó focit játszó csapat, amely szereti birtokolni a labdát. Szeretik irányítani a játékot, de ezzel mi is így vagyunk. Nem fogunk sokat változtatni a taktikán, az Izland elleni döntetlen miatt van egy kis plusz nyomás rajtunk, de ezzel minden játékos tisztában van” – mondta Fernando Santos Portugália szövetségi kapitánya.

Ausztriának is van mit helyrehozni a magyar válogatottól elszenvedett vereség után. Számukra a tét óriási – ha vereséget szenvednek, könnyen búcsúzhatnak a kontinenstornától.

„Tudjuk, hogy Portugália nem csak Cristiano Ronaldóból áll. Minőségi játékosaik vannak, akik nagyon jók az 1 az 1 elleni szituációkban, és akik képesek eldönteni egy-egy találkozó sorsát. Persze Ronaldo egy másik kategória. Ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk őt 1 az 1-ben senkivel, hanem mindig legyen egy biztosító ember is. Nem szabad teret engedni neki, mert akkor a sebességét kihasználhatja” – vélekedett Marcel Koller, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya.

A Belgium–Írország mérkőzés 15, míg a Portugália–Ausztria összecsapás 21 órakor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »