Ausztria "négy fekete perce"

Jól védekező, “szenvedélyes” magyarokról írnak a mérkőzéről beszámoló osztrák hírportálok.

A Standard.at kapitálisan rossz kezdésről ír a “szenvedélyes magyarok” ellen, külön kiemelve Dragovic kiállítását, és persze Alaba hatalmas bombáját, ami a kapuról vágódott kifelé a mérkőzés első percében.

Kiábrándító kezdésről írt a Kurier. A lap szerint nagy lehetőségeket, de befejezetlen támadásokat, idegességet és így végzetes kimenetelt hozott az első meccs az osztrákoknak. Végül bekövetkezett az, amit mindenki el akart kerülni: vereség az első körben, ezzel pedig Ausztria a portugálok ellen már nyomás és pontkényszer alatt kell, hogy játsszon, ha tovább akar jutni – olvasható a lapban.

A meccs részletes leírása mellett a lap megemlíti a rekorder Király Gábort is, aki 40 évesen és 75 naposan állt ki a pályára. Ausztria nyomás alatt tudta tartani a magyar csapatot, de nem volt elég meggyőző, és hiányzott a csapatból a precizitás. Junuzovic sérülését és Szalai gólját dupla sokként jellemezte a lap.

A News.at – a meccs leírása mellett – felidézte, hogy Szalainak épp az osztrák válogatott ellen sikerült betalálni 2014. december 12. óta először. A portál szerint tovább rontja Ausztria helyzetét, hogy a kiállított Dragovic biztosan, a bokasérülés miatt lecserélt Junuzovic pedig várhatóan nem szerepelhet Ausztria ellen.
Magyarországot nehéz feltörni
A lap tudósítása szerint a magyarok nehezen feltörhető ellenfélnek tűntek, akik a védekezésben a biztonságra törekedtek, és viszonylag veszélytelen távoli lövésekkel próbálkoztak.

A Nachrichten.at szerint Szalai 62. percben lőtt gólját követő Dragovic kiállítás és a meg nem adott Hinteregger találat Ausztria “négy fekete perce”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »