Ausztria Júdásának nevezték a hazáját szélsőjobboldali banánköztársaságnak tartó osztrák kancellárt

Megerősített rendőri védelmet biztosítanak az osztrák kancellárnak – közölte a Kronen Zeitung. A kancellár a Facebookon kapott halálos fenyegetést.

Christian Kern kancellár korábban az Österreich című osztrák napilapnak azt mondta, egyetért azzal a véleménnyel, hogy "Ausztriát a nemzetközi politika porondján szélsőjobboldali banánköztársaságnak tartják".

Heinz-Christan Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője a közösségi oldalon erről úgy nyilatkozott, hogy a kancellár kijelentésével az osztrákok nagy részét megbántotta.

Ezzel a bejegyzésével a pártelnök lavinát indított el, többen a kancellárt szidalmazták, Ausztria Júdásának nevezték és életveszélyes fenyegetések is érkeztek a címére – olvasható a Kronen Zeitungban.

A kancellári hivatal jelentette a hatóságoknak az érintett bejegyzéseket, amelyeket az FPÖ elnöke azóta eltávolíttatott. Strache azt hangoztatta, hogy a közösségi oldalán nincs helyük a szidalmazásoknak, a fenyegetéseknek és az erőszakra való felhívásoknak.

A lap beszámolója szerint az alkotmányvédelem és az ügyészség már nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen, és a belügyi tárca megerősítette a kancellár személyi védelmét.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »