Ausztrál tévéseket vettek őrizetbe Libanonban

Két ausztrál gyerekek hazajutása miatt forgattak az ausztrál Channel9 munkatársai Libanonban, amikor a hatóságok megjelentek, és ismeretlen helyre szállították őket. A canberrai kormány lépéseket tett kiszabadításuk érdekében.

Julie Bishop ausztrál külügyminiszter közleményt adott ki a témáról, amelyben az írta: "Kapcsolatban állok a Channel 9 tévével azokkal az értesülésekkel kapcsolatban, hogy egy ausztrál forgatócsoportot őrizetbe vettek Libanonban. Intenzíven igyekszünk meghatározni azt a helyet, ahol tartózkodhatnak, és megállapítani, egészségesek-e. Felajánlottunk mindenfajta konzuli segítséget."

A Channel 9 tájékoztatása szerint forgatócsoportjukat a libanoni fővárosban, Bejrútban vették őrizetbe.

Az ausztrál sajtó szerint Tara Brown újságíróról, Steven Rice gyártásvezetőről és egy vagy két operatőrről van szó. A Fairfax nevű médiacsoport szerint a stáb filmet forgatott egy magánügynökség műveletéről, amelynek célja két gyermek hazajuttatása.

Egy ausztrál anya azzal vádolta meg libanoni férjét, hogy nem engedi két gyerekük visszatérését Ausztráliába az iskolai szünetet követően.

Máshonnan kiutasítottak ausztrál sajtómunkásokat

A múlt hónapban az ugyancsak ausztrál ABC két újságíróját vették őrizetbe Malajziában azt követően, hogy Najib Razakot kormányfőnek kérdéseket akartak feltenni az őt ért korrupciós vádakkal összefüggésben. A két újságírót kiutasították az ázsiai országból.

Najib Razak azért került korrupció gyanújába, mert magánszámláin hirtelen mintegy 700 millió dollár jelent meg. Az ország ügyészsége viszont úgy ítélte meg, hogy nincs szó korrupcióról: Razak adományként kapta a pénzt a szaúdi királyi családtól, nagy részét pedig nem is használta fel, hanem visszautalta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »