Augusztus végén ismét VárLak fesztivál!

Augusztus végén ismét VárLak fesztivál!

Augusztus 25. és 28. között négy napon át, három helyszínen, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a VárLak fesztivál Füleken. A Iuvenis Neogradiensis, a Kultfeszt polgári társulás és a Via Nova ICS füleki csapata idén sem okoz csalódást, hiszen rendkívül színes programkínálattal készülnek minden korosztály részére.

Szvorák Dávid, a fesztivál főszervezője portálunknak elmondta, idén a már jól bevált koncepciót viszik tovább.

„Az első napon a családoknak kedveskedünk, ugyanis a hagyományos Családi piknikkel kezdődik a rendezvény. A második és harmadik napon valósulnak meg a könnyűzenei és folk programok. A legnagyobb újdonság pedig az, hogy a közönségtalálkozó programjait kibővítettük, négynapossá tettük. Lesz filmvetítés (Toldi, Feltaláló, Toxikóma), stand up comedy (Szomszédnéni Produkciós Iroda, Musimbe Dávid Dennis), könyvbemutató Orosz Örssel és N. Tóth Anikóval, valamint Kolek Zsolt a ma7.sk vezető szerkesztője beszélget majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel az orosz-ukrán háborúról“ – részletezte a főszervező.

Mint elmondta, a könnyűzenei programok kínálatában a pénteki nap bizonyulhat erősebbnek, ugyanis a jelenleg egyik legfelkapottabb zenekar, a Bagossy Brothers Company koncertezik majd, előttük pedig a régióban rendkívül népszerű Republic zenekar lép színpadra, akikkel közös számot is előadnak.

Hírdetés

Programváltozás miatt péntekre került a Valmar fellépése is, akik az utóbbi pár hónapban berobbantak a magyar zeneiparba, és nálunk is nagy rajongótáborral rendelkeznek. A FolkLak helyszínen pedig a szombati napot várják nagyon sokan, ugyanis akkor lép színpadra a Bohemian Betyars“

– tette hozzá.

A már említett fellépők mellett koncertet ad Horváth Tamás, a Tárkány Művek, az Alma együttes, a Kalász banda, Curtis, Alee, Opitz Barbi, Missh, a Kiss Zenészek, a Pósfa Zenekar, a Dűvő zenekar és sokan mások.

Összművészeti és népművészeti tábort is tartanak a fesztivál hetén, amelyen a táborozók elkészítik a helyszíneket, feldíszítik a területet és különféle előadásokon vesznek részt. Esénként pedig táncház várja őket. 

A szervezők abban bíznak, hogy a VárLakkal olyan vonzó magyar fesztivált honosítanak meg Füleken, amely Pozsonytól egészen Nagykaposig, a felvidéki magyar fiatalság ezreit mozgatja meg, és ezzel sikerül fellendíteni a helyi turizmust és a régió magyar kulturális életét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »