Augusztus végéig jelentkezhetnek még 15 járási hivatal élére

A belügyminisztérium mától indította el a kiválasztási folyamatot a még le nem cserélt 15 járási hivatali elöljárói helyre.

Az állás iránt érdeklődők augusztus 30-ig nyújthatják be jelentkezésüket, a szaktárca szeptember végéig szeretné meghallgatni a jelölteket – tájékoztatott Barbara Túrosová, a minisztérium sajtóirodájának igazgatója.

A pályázattal kapcsolatos információkat a belügyminisztérium tette közzé honlapján.

Hozzátette, a jelöltek egy rövid formanyomtatvány kitöltésével jelentkezhetnek, melynek tartalmaznia kell a jelentkező nevét, életrajzát, illetve az a jövőbeli pozíciójában tervezett elképzelésének rövid leírását.

Hírdetés

Túrosová kiemelte, hogy

a választáskor a bizottság elsősorban a szakmaiságra és az átláthatóságra helyezi a hangsúlyt.

A pályázókat a belügyminisztérium és a kormányhivatal szakembereiből álló szakértői bizottság hallgatja meg. A Transparency International szlovákiai irodájának is felajánlottak egy helyet, amelyet azonban ők nem tudnak betölteni.

A bizottság az összes beérkezett pályázatot értékeli, azokat a jelölteket hívják a válogatásra, akik mindegyik kritériumnak megfelelnek. Amennyiben a tervek szerint, szeptember végéig megvalósul a meghallgatási folyamat, utána nyújthatják át a miniszternek a kinevezési javaslatot.

Az idén hatalomra jutott kormány az összesen 72 járási hivatal élére eddig 57 elöljárót nevezett ki.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »