Augusztus közepére szervezték meg a nagy Ipoly-takarítást

Augusztus közepére szervezték meg a nagy Ipoly-takarítást

A 2013-ban alapított Duna-Ipoly Sportegyesület és a Pro Civitate Dei Egyesület közös szervezésében 2021. augusztus 13-a és 15-e között valósul meg A nagy Ipoly-takarítás elnevezésű rendezvény.

Célunk, önkéntesek bevonásával, az emberi hanyagság miatt felgyülemlett hulladéktól megszabadítani az Ipolygalsa és Szob közötti folyószakaszt. Ez az alkalom nagyszerű lehetőség az egyedülálló természeti és épített környezet, az Ipoly és a környező települések különleges világának megismerésére. Programunk záróeseményeként Ipolybalogon Nagyboldogasszony-napi szentmisével, az egykor ott őrzött Szent Korona másolatának megtekintésével és hangversennyel adunk hálát Teremtőnknek”

Hírdetés

– olvasható a programsorozat hirdetményében.

A háromnapos program megvalósításában és megszervezésében az Ipoly folyó menti települések, szlovákiai és magyarországi civil szervezetek, sportegyesületek és a feladatra vállalkozó önkéntes segítők csapatai vesznek részt, hiszen – mint vallják – az Ipoly nem szétválasztja, hanem összeköti a folyó két partján élőket.

Az Ipoly folyó megtisztítását megcélzó kezdeményezés fővédnöke Magyarország köztársasági elnöke, Áder János és a Szlovák Köztársaság államfője, Zuzana Čaputová.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »