“Atyánk adj új erőt ezekben a napokban fiainknak"

Horvátország leírhatatlan várakozással várja a Franciaország elleni vb-döntőt. Az emberekből remek tulajdonságokat hozott elő a nemzeti csapat diadalmenete: összetartozást, kedvességet és mindenekelőtt hitet. Az amúgy is mélyen vallásos Horvátország ezekben a napokban Istenhez fohászkodik, de nem a győzelemért, ahogyan azt a lenti ima is elárulja. A mi szívünket mindenesetre elrabolták déli szomszédjaink!

Érdekesség, hogy a horvátok teljesen természetes módon nemzeti válogatottjuk mezében mennek misére az elmúlt hetekben, ezzel két fontos identitásukat kihangsúlyozva: kereszténységüket és származásukat. Az alábbi nem túl jó minőségű fotón is látszik, hogy milyen sokan viselik büszkén a kockás nemzeti mezt a templomban:

Hírdetés

A gyerekek fohászáról képet készítő Katolička Svjedočanstva beszámolója szerint a horvátok egy különösen szép fohászt mondanak ezekben a napokban, ahol nem a győzelemért imádkoznak, hanem annál sokkal többért:

“Atyánk adj új erőt ezekben a napokban fiainknak, adj nekik szárnyakat, mint a sasnak, és ne hagyd, hogy leszegett fejjel sétáljanak, elfeledkezzenek Rólad. A mérkőzés alatt pedig kérünk Urunk Jézus Krisztus légy a pályán velük, segíts nekik futni, cselezni, lőni! Segíts mindent megtenniük egymásért és a hazájukért! Ámen”


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »