Átvizsgálták a párizsi merénylő gépét: az Eb-n csapna le az Iszlám Állam

Öngyilkos merénylők fegyverekkel és drónokkal támadtak volna a június 11-i Anglia-Oroszország Eb-mérkőzésen – állítja a Mirror, miután hatósági szervek átvizsgálták Salah Abdeslam számítógépét. A férfi a tavaly novemberi -130 halálos áldozatot követelő – párizsi terrortámadások egyik szervezője volt.

A férfi számítógépén található dokumentumok szerint angol szurkolókat mészároltak volna le különböző kocsmákban – írja a lap egy brit védelmi szakemberre hivatkozva. A Mirror szerint emellett vegyi fegyverekkel és drónokkal is támadtak volna az Európa Bajnokság alatt.

A számítógépen talált információk szerint viszont egyáltalán nem biztos, hogy az öngyilkos merénylőket visszatartja az, hogy a férfi rácsok mögött van – írják.

A Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a terrorveszély miatt több mint 90 ezer embert: 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, valamint 10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítanak a francia hatóságok a közelgő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság biztosítására. 

Szerző: Világgazdaság Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »