Átvette az Európai Polgár díjat a székelyudvarhelyi fényképész

Átvette az Európai Polgár díjat a székelyudvarhelyi fényképész

Átvette az Európai Polgár díjat a székelyudvarhelyi Dávid Botond kedden este Brüsszelben. A fotós Geofolk című kezdeményezésével a világ népviseleteit örökíti meg, ezzel jelentősen hozzájárul az európai kulturális örökség megőrzéséhez.

Átvette az Európai Polgár díjat a székelyudvarhelyi fényképész

Vincze Loránt és Dávid Botond

Dávid Botond fotós kedden este átvette Brüsszelben az Európai Parlament díját, amelyet a Geofolk nevű projektjével érdemelt ki – tájékoztat Vincze Loránt EP-képviselő sajtóirodája. Az Európai Polgár díjjal olyan személyt, csoportot, egyesületet vagy szervezetet jutalmaznak, akik kivételes teljesítményükkel hozzájárulnak az európai szellemiség megerősítéséhez. Erdélyből, Romániából a székelyudvarhelyi fotós munkája érdemelte ki a kitüntetést. Dávid Botond gyűjteménye Európa egyik látványos kulturális hagyatékát, a népviseletet örökíti meg, az év folyamán vándorkiállítás formájában számos településre jutott el, jelenleg megtekinthető Facebookon.

Hírdetés

A fényképész tervét Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője terjesztette fel idén tavasszal az Európai Polgár díjra, melyről úgy fogalmaz, „azért jelöltem a Geofolkot, mert egyértelműen rávilágít a sokféleség szépségére és értékére, és jelentősen hozzájárul az európai kulturális örökség megőrzéséhez.

Az 56 ország 240 nemzetiségének több mint kétezer népviselete egyértelmű üzenet arról is, hogy a kisebbségi közösségek kultúrája szerves része Európa kulturális sokszínűségének, támogatandó és megőrzendő közös értékünk.” 

Kép: Vincze Loránt EP-képviselő sajtóirodája

László Ildikó


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »