"Átszabom a Közel-Keletet!" – Megtámadták az izraeli nagykövetséget Ankarában

Egy késsel felszerelkezett, a hírek szerint mentális problémákkal küzdő ember támadta meg a nagykövetséget. A biztonsági őrök lábon lőtték.

Fegyveres támadás érte Izrael törökországi nagykövetségét szerdán – jelentette a Habertürk török hírportál.

A portál értesülése szerint a támadásban egy ember megsebesült, de egy ideig nem lehetett tudni, hogy ki az. Az izraeli külügy azonban hamar közölte, hogy a nagykövetségen nem sérült meg senki, viszont a biztonsági emberek megsebesítették, lábon lőtték a támadót.

Egyes hírforrások szerint két ember próbált meg behatolni az épületbe, de a második támadóról nem érkeztek további hírek.

A Hürriyet Daily News szerint csak egy támadó volt, és késsel próbált berontani az épületbe, miközben azt kiabálta: “átszabom a Közel-Keletet!” Az illető a 38 éves Oszman Nuri Csaliskan, aki az anatóliai Konya tartományból érkezett. A hírek szerint építőmunkásként dolgozik, és mentális problémákkal küzd.

Közben a nagykövetség szomszédságában egy gazádtlan gyanús csomagot is találtak, ennek kivizsgálásán tűzszerészek csoportja dolgozik.

Rovatok: KékfényTelepülés: TörökországCímkék: kékfény, Törökország, Közel-Kelet, izraeli nagykövetség, késes támadásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »