Átrendeződött a milliárdosok rangsora

Átrendeződött a milliárdosok rangsora

A 2017-tól sokáig az első helyen lévő Jeff Bezos most a második helyre került 191 milliárd dollárjával, miután sikeres részvénykibocsátást hajtott végre a SpaceX, Elon Musk űrcége. A legvagyonosabbak listája nagyban függ az árfolyamoktól és persze attól is, ki mennyit adakozik.

Tőzsdére ment a SpaceX, így most már Elon Musk második legnagyobb vállalkozását, az űripari cégét is értékeli a piac. Ennek nyomán a vállalkozó guru mérhető vagyona megnövekedett, és stabilan visszafoglalta első helyét a leggazdagabbak listáján Jeffrey Bezostól, aki eredeti vállalkozása, az Amazon mellett ugyancsak belevágott az űriparba Blue Origin nevű cégével. Nem is beszélve a Louis Vuitton-tulajdonos Bernard Arnaultról, akinek európaiként rövid időre sikerült nemrég rövid időre élre törnie a listán.

Hírdetés

miközben Gates 130 milliárddal a negyedik helyen szerepel, míg Warren Buffet tőzsdeguru a tizedik 102 milliárddal. Korábban mindketten szerepeltek már az első helyen is, de az idők változnak, és ebben a versenyben többnyire az a leggazdagabb, aki épp a legsikeresebb vállalkozásokat vezeti, ráadásul a régebbi gazdagok, mint Bill Gates és Warrenn Buffett is, elég nagy összegeket, több tízmilliárd dollárt eladományoztak, jótékonysági célokra fordítottak. 

A 2017-tól sokáig az első helyen lévő Jeff Bezos így most stabilan a második helyre került 191 milliárd dollárjával, amit Musk a Twitteren egy neki küldött ezüstérem emojival jelzett. A helyezések persze ingatagok, hiszen az első néhány pozíció szinte

kizárólag az aktuális részvényárfolyamoktól függ, és ezekben olyan nagy mozgás lehet, ami gyorsan átrendezi a listát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »