Átrajzolná a főváros határait az óbudai polgármester

 Módosítani kellene Budapest közigazgatási határait – jelentette ki Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere a Magyar Hírlapnak. A főváros külső kerületeivel határos települések szinte rátelepültek Budapest infrastruktúrájára, a külső kerületek pedig lényegében járási központokként működnek az agglomeráció számára – vélekedett a polgármester. A közigazgatási határok módosításához parlamenti döntésre van szükség, és helyi népszavazás is indokolt lehet – tette hozzá. Emlékeztetett arra is, hogy az eddigi utolsó határrendezés az ötvenes években történt, akkor csatolták például Békásmegyert és Csillaghegyet Óbudához.

Módosítani kellene Budapest közigazgatási határait – jelentette ki Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere a Magyar Hírlap szombati számában. A főváros külső kerületeivel határos települések szinte rátelepültek Budapest infrastruktúrájára, a külső kerületek pedig lényegében járási központokként működnek az agglomeráció számára – vélekedett a polgármester.

A közigazgatási határok módosításához parlamenti döntésre van szükség, és helyi népszavazás is indokolt lehet – tette hozzá. Emlékeztetett arra is, hogy az eddigi utolsó határrendezés az ötvenes években történt, akkor csatolták például Békásmegyert és Csillaghegyet Óbudához.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »