Atlétikai négypróba bajnokság Ipolyságon – képekben

Atlétikai négypróba bajnokság Ipolyságon – képekben

Atlétikai négypróbában szerveztek járási bajnokságot az ipolysági sportpályán. A május 17-ei sporteseményen húsz járásbeli alapiskola közel százhúsz fiatalja mérettetett meg.

Ipolyság városa, a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub és a városban működő Pongrácz Lajos Alapiskola közös szervezésében négy atlétikai sportágban versenyeztek felső tagozatos fiatalok. A húsz tanintézmény között több magyar alapiskola is jelen volt. Többek között a lévai Juhász Gyula Alapiskola, a Zselízi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, valamint az Ipoly menti kisváros magyar oktatási intézményeinek tanulói is versenyeztek.

Ugyancsak jelen voltak Ipolyság testvértelepülése, Veresegyház fiatal atlétai a Fabriczius József Általános Iskolából illetve a Kálvin Téri Református Általános Iskolából.

A versenyzők a következő négy sportágban versenyeztek: 60 méteres gyorsfutás, rakétadobás, távolugrás valamint 1000/600 méteres futás.

Mint Révész Angelika, a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub vezetőségi tagja portálunknak elmondta:

Hírdetés

Az atlétika, mint a sportok királynője, tökéletes lehetőség a mozgásigény kiélésére.

A járási atlétikai bajnokság az alábbi eredménnyel zárult. A fiúknál első helyezést ért el Simon Zálešák Garamtolmácsról, második lett Ondrej Tariška Léváról, a bronzérmet a zselízi magyar alapiskola diákja, Kapusta Barnabás szerezte meg. A lányoknál első helyen végzett Emma Klučiarová Garamtolmácsról, második lett Miriam Ďurovská szintén Garamtolmácsról, a harmadik helyezést Michaela Hudecová szerezte meg Ipolyságról.

A legjobb helyezettek Nyitrán folytathatják a kerületi bajnokságon.

A szerző felvételei a sporteseményről. 

 

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »