Atlétikai Eb – Baji Balázs nyolcadik, Krizsán Xénia hetedik

Baji Balázs nyolcadik helyen végzett 110 méter gáton a berlini atlétikai Európa-bajnokságon pénteken.

A két évvel ezelőtti Eb-döntőből, amelyben Baji ezüstérmet szerzett, négyen maradtak, a magyar atléta mellett a brit Pozzi, a francia Manga és a lengyel Czyker. A legnagyobb esélyesnek az orosz Szergej Subenkov számított, aki a Gyulai Memorialon egy századmásodpercre megközelítette Colin Jackson 12.91 másodperces Európa-csúcsát.

A Bp. Honvéd vb-bronzérmes sprintere a hetes pályán ezúttal jobban rajtolt, mint az elődöntőben, viszont többször is hibázott, felrúgta a gátakat, s így az utolsó helyen ért célba 13.55 másodperccel.

“Az egyetlen pozitívum a mai napban, hogy sorozatban harmadszor döntőt futottam. De nem jött ki a lépés, nem éreztem magamban azt az átütő erőt, hogy érmet szerezhetek. Kicsit csalódott vagyok, de az igazi cél a döntőbe jutás volt” – nyilatkozott Baji Balázs.

Az aranyérmes a francia Pascal Martinot-Lagarde lett, aki mellbedobással előzte meg Subenkovot.

Eredmények:
    110 m gát, Európa-bajnok:

   Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13.17 mp
2. Szergek Subenkov (ANA – Oroszország) 13.17
3. Orlando Ortega (Spanyolország) 13.34
…8. Baji Balázs 13.55

Hírdetés

Krizsán Xénia hetedik hétpróbában

Krizsán Xénia hetedik helyen végzett hétpróbában a berlini atlétikai Európa-bajnokság pénteki napján, Zsivoczky-Farkas Györgyi lábsérülése miatt nem indult el 800 méteren.

Krizsán Xénia tizedik helyről vágott neki az utolsó számnak. Futamában azonnal az élre állt, s végig vezetve 2:07.61 perccel lett első alig elmaradva 2:07.17 perces egyéni csúcsától. Ezzel 1000 pontot szerzett, s megnyerte a számot. Egyben a hetedik helyre lépett előre.

“Még nem döntöttem el, hogy elégedett vagyok-e vagy sem. A gerelyhajítás volt az egyetlen szám, amelyhez magabiztosan álltam oda, mert tudtam, hogy az jó lehet, erre az sikerült legkevésbé” – mondta Krizsán a 800 méter után. Hozzátette, hullámzó volt a napja, a távolugrása “olyan jó volt, mint még soha”, és a zárószámban is jó időt futott.

“A gerely után összetörtem. Jó, hogy volt némi pihenőnk, mert így sikerült összeraknom magamat fejben. A legjobb hatban szerettem volna végezni egyéni csúccsal, mindkettőtől kevéssel maradtam el. Tudom, miben hibáztam, miben kell javítani” – nyilatkozott Krizsán Xénia.

Az aranyérmet az olimpiai és világbajnok belga Nafissatou Thiam szerezte meg.

A hétpróbát 36 kezdték, de 22-en fejezték be. A kiesők mellett a németek két versenyzője, Louisa Grauvogel – aki hetedik helyen állt hat szám után – és Mareike Arndt (12.) sem tudott rajthoz állni 800 méteren. A két többpróbázó ugyanis autóbalesetet szenvedett, amikor a délelőtti program után a csapathotelbe tartottak. Egyikük sérülése sem súlyos, de megfigyelésre kórházba szállították őket.

Eredmények:
    hétpróba, Európa-bajnok:

   Nafissatou Thiam (Belgium) 6814 pont
2. Katarina Johnson-Thompson (Nagy-Britannia) 6759
3. Carolin Scha:fer (Németország) 6602
…7. Krizsán Xénia 6367
    Zsivoczky-Farkas Györgyi sérülés miatt feladta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »