Átkerült Szemerey bankjához a Buda-Cash teljes állománya

Lezárult a Buda-Cash Brókerház Zrt. állományának átruházása az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nek (NHB Bank) – idézi az MTI a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) szerdai közleményét.

A PSFN januárban kezdeményezte a felszámolás alatt álló Buda-Cash állomány-átruházási eljárását, erre csak a Szemerey Tamás tulajdonában lévő NHB Banktól érkezett ajánlat. Az állomány-átruházással  11 755 ügyfél teljes kiadható értékpapír- és pénzállománya, 192 típusú pénzügyi eszköz került át, illetve 3,36 milliárd forintot utaltak át.

Azok kimaradtak az átadásból, akik időben jelezték, hogy nem fogadják el az NHB Bankot állományuk kezelésére, elutasítják a pénzintézet üzletszabályzatát. Továbbá azoké sem futott át, akiknek a számlaegyenlege az állomány-átruházás jóváhagyásának napján negatív volt. Az átruházott állomány ügyfeleinek azonosítását a hitelintézet haladéktalanul megkezdte, az ügymenet gyorsítása érdekében közvetítőket (függő ügynököket) alkalmaz.

A közlemény kitér arra is, hogy amennyiben a felszámolási eljárás során további pénzügyi eszközök, pénzeszközök válnak kiadhatóvá, arról a felszámoló közleményben értesítést ad. Az eszközök kiadásáról is a felszámoló fog gondoskodni, ugyanakkor az állomány-átruházásnak ezek már nem képezik a tárgyát.

Az állomány-átruházással nem érintett ügyfelek pénzügyi eszközeinek és pénzeszközeinek (3,1 milliárd forintnak megfelelő összeg) kiadását a Buda-Cash a szabályosan kitöltött és benyújtott transzferálási és utalási megbízás alapján folytatja, amelyeket telefonos visszaigazoltatás után teljesítenek.

A megbízások teljesítése folyamatos, de a több ezer transzfer és utalás adminisztratív bonyolítása időigényes. A negatív számlaegyenleggel rendelkező ügyfelek transzferálási és utalási megbízásait addig nem tudják teljesíteni, amíg a számlájukon lévő tartozást nem egyenlítik ki – hívja fel a figyelmet a PSFN.

A felszámoló arra kéri az állomány-átruházással érintett ügyfeleket, hogy az NHB Bank azonosítási eljárásával, a számlanyitással és az eszközök feletti rendelkezéssel kapcsolatosan a továbbiakban az NHB Bank Zrt. által közzétett tájékoztatókat figyeljék, esetleges kérdéseikkel a hitelintézetet keressék (www.nhbbank.hu, Facebook: https://www.facebook.com/NHBBank/, zöldszám: 06-80-266-776).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »