Átigazolási-körkép: szerb védőt igazolt a DAC, ketten is távoztak

Átigazolási-körkép: szerb védőt igazolt a DAC, ketten is távoztak

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a DAC csapata. A sárga-kékek ugyanis második téli szerzeményüket jelentették be, azonban ketten is elhagyták a csapatot.

A dunaszerdahelyi együttes második téli szerzeményét jelentette be kedden, miután 21 esztendős hátvéddel erősítette meg keretét. Dušan Lalatovič másfél éves szerződést kötött a dunaszerdahelyiekkel.

A fiatal szerb védő magyar felmenőinek köszönhetően magyar útlevéllel is rendelkezik. A szerb-magyar játékos a téli felkészülési időszakra érkezett próbajátékra Dunaszerdahelyre és a tehetséges játékos meggyőzte a szakmai stábot, így szerződést kötöttek vele.

Az újvidéki futballista korábban a szerb Buducnost Glozan, Dinamo Vranje, a Radnički Nis, a Rad Zrenjanin és Bulgáriában a Slavia Szófia csapatában is megfordult. Csapataiban mindössze 9 mérkőzésen lépett pályára.

„Dušan az előző napok folyamán nagyon jó benyomást tett az edzői stábra, ezért mi a szerződtetése mellett döntöttünk. Kiváló testi adottságokkal rendelkezik, technikás, ballábas labdarúgó, aki jól olvassa a játékot. A szerb mellett magyar útlevéllel is rendelkezik, ami az Európai Unión kívüli futballisták korlátozott száma miatt fontos. Sok sikert kívánunk neki a sárga-kék családban” – állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Hírdetés

A sárga-kékek védekező középpályása Matej Oravec fél év elteltével távozik Csallóköz szívéből és az észak-amerikai MLS-ben érdekelt Philadelphia Union csapatához szerződött. A 21 éves futballista hároméves szerződést kötött új csapatával. A nagyszombati futball neveltje összesen 21 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben.

„Csodálatos fél évet töltöttem itt, amire mindig emlékezni fogok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubban a takarítónőktől egészen a tulajdonosig, és természetesen a szurkolóknak is a fantasztikus hangulatért és a kitartó biztatásért a hazai és az idegenbeli mérkőzéseken egyaránt. Szép emlékekkel távozom a DAC-ból és szorítok a srácoknak, hogy még beleszólhassanak a bajnoki címért vívott harcba és hogy a kupában is sikeresek legyenek” – így búcsúzott el Matej Oravec Dunaszerdahelytől (fcdac1904.sk)

Egy év dunaszerdahelyi kaland után ismét tovább áll a DAC nigériai támadója, Abdulrahman Taiwo, aki ezúttal a cseh élvonalba került kölcsönbe a MFK Karviná csapatához. A zöld-fehérek ráadásul vételi opcióval szerezték meg a 21 éves támadót.

Taiwo tavaly januárjában igazolt a sárga-kékekhez a szintén élvonalbeli Nyitra együttesétől. A Dunaszerdahelyen töltött egy éve alatt 23 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék mezben és ezalatt 7 gólt és három gólpasszt jegyzett.

A fiatal támadó a szezon végéig került kölcsönbe a cseh élvonalban utolsó előtti helyen álló Karvinához. Számára nem lesz ismeretlen a cseh bajnokság, hiszen korábban a Brünn futballistája is volt. Taiwo pályafutása során megfordult az Abees Academy Abuja, a Kwara United, a Bursaspor, a Brünn és a Nyitra csapatában is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »