Átalakul a vágsellyei vasútállomás környéke

Átalakul a vágsellyei vasútállomás környéke

Elkészültek a tervek a vág-sellyei kerékpárút második szakaszának megépítéséhez. Az önkormányzat ezúttal a pályázati tervekbe a vasút-állomás, illetve az buszmeg-álló környékének teljes átalakítását is bedolgozta.

Az állomás régi épületét a vasúttársaság 2000-ben újította fel, és két korszerű épületszárnnyal bővítette. Négy évvel ezelőtt korszerű utastájékoztató-rendszerrel egészítették ki a szolgáltatásokat. A vasúttársaság mintegy kilencvenezer eurót fordított a modernizálásra. Az utasok elégedettek voltak az újdonsággal, de továbbra sem tartották biztonságosnak az esti órákban az állomás környékét. Sokan amiatt is aggódnak, hogy balesetveszélyes a vasútállomás és az autóbusz-megálló közti forgalmas útszakasz. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere többször hangsúlyozta, hogy keresik a megoldást a környék biztonságosabbá tételére. Vágsellyén évek óta komoly problémát jelent, hogy nincs megfelelő parkoló a vasútállomáson. Az elmúlt években csak arra jutott pénz, hogy egy réteg kavicstakaróval megerősítsék a sínekhez közeli, ideiglenes parkolóhelyként szolgáló földterületet. 2015-re elkészültek a tervek az új parkoló megépítéséhez, ám a városi költségvetésből nem jutott pénz a megvalósításra. A Kerékpárral az ipari parkba projekt második szakaszában a város vezetése pályázati úton igényel támogatást a mintegy kétszázötven férőhelyes parkoló, illetve a kerékpártároló megépítésére és a környék rendbehozatására. A tervek szerint megszüntetnék az autóbusz-megálló és a vasútállomás közti veszélyes gyalogátkelőhelyeket. A vonattal érkezők közvetlenül a vasútállomás előtt szállhatnának fel az autóbuszra. A Vágvecse városrészből a Duslo vegyi gyárhoz vezető kerékpárút még ebben az évben megépül a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztériumtól kapott 1 127 855 eurós támogatásból. A városi költségvetésből 60 ezer euróval járulnak hozzá a beruházáshoz. A vegyi gyár közelében rendelőintézet és uszoda van, a vágsellyei lakosok kerékpáron is eljuthatnak ezekbe a központokba a 3,5 kilométer hosszú szakaszon.

A kerékpárút megépítésének második szakaszában forgalommódosítással szeretnék megoldani, hogy a vasútállomásról is el lehessen jutni biciklivel a hídon túli ipari negyedbe.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »