Átadták az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központot

Átadták az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központot

BÉCS. 2018. január 21-én ünnepélyes keretek között került sor Bécsben a Mariahilfer Str.1/C alatt az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központ átadására, mely a Magyar Kormány támogatásával valósult meg. A több helyiségből álló Központ zsúfolásig megtelt bécsi magyarokkal, ill. Ausztriában élő magyarokkal.

A Központ anyagi hátterét a Bethlen Gábor Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Miniszterelnökség  Nemzetpolitikai Államtitkársága biztosította. A megnyitó beszédet Mentsik Szilvia, az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke tartotta, aki rendkívüli fontosnak látja, hogy 17 év után sikerült állandó működési helyiségeket biztosítani, „otthonra“ lelt az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központ. A közel egyórás színvonalas kultúrműsort az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének tanárai tanították be a bécsi magyar kis-és középiskolásokkal. Szerepelt a Délibáb tánccsoportja is.

Hírdetés

A kultúrműsort követően Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár ünnepi beszédet mondott és hivatalosan átadta az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központot Bécsben. Beszédében hangsúlyozta, hogy a „nyugati területeken“ élő magyarságról és a diaszpórában élő magyarságról sem feledkezik meg a magyar kormány. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár kiemelte, hogy a jövőben is számíthatnak az ausztriai magyarok a kulturális és pedagógiai támogatásukra.

A bécsi magyar szülők, pedagógusok, gyerekek, diákok és különféle egyesületek képviselői felemelő érzéssel térhettek haza az ausztriai magyarok számára átadott Központ ünnepségéről – számolt be az eseményről Molnár Ilona, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Szakközépiskola igazgatója.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »