Átadták a Széll Kálmán teret

Átadták a Széll Kálmán teret

Egy olyan országban, ahol egy-egy presztizsberuházást havonta átlagban egyszer átadnak, szinte üdítő kivétel, hogy a Széll Kálmán teret már-már félénk szerénységgel nyújtanak át a nagyérdeműnek.

“Közel másfél év munkájaként teljesen megújult, és mától európai színvonalú, modern csomópontként, találkozási helyként, magas színvonalú, akadálymentes és zöld közösségi térként várja az arra közlekedőket a Széll Kálmán tér”

– áll a BKK keddi közleményében.

A BKK emlékeztetett: az átalakított tér a budai fonódó villamoshálózat tavaly év végi átadásának köszönhetően új közlekedési kapcsolatokat kínál, a felújítás részeként MOL Bubi gyűjtőállomás, és kerékpárút is épült. A korábbi csupasz betonfelületek helyett 182 elültetett fa, és több mint 700 négyzetméternyi cserje, virág, fű teszi zöldebbé a teret. Aki jegyet vagy bérletet venne, vagy a közösségi közlekedéssel kapcsolatos egyéb ügyeit szeretné intézni, nemsokára a BKK új ügyfélközpontjában teheti ezt meg.

Az “ikonikus” legyező a nyakunkon maradt

A tér korábbi önmagára mindössze az ikonikus legyező alakú metróépület emlékeztet – folytatják, tesszük hozzák, majd hamarosan a kosz és a bűz is.

asd

Igen gyorsan otthonossá vált a tér

A BKK az összes eddigi, a tér felújításával kapcsolatos számlát és elszámolást a bírósági döntésnek megfelelően kiadta. A tér felújításának kivitelezéséről szóló szerződés megkötésére 7 hónapos csúszással került sor a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt, azonban a BKK a munkák átcsoportosításával és az építési folyamat átstrukturálásával a kivitelezés tényleges időtartamában 4 hónapos megtakarítást ért el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »