Átadták a Máltai Szeretetszolgálat új munkásszállóját Veszprémben

Átadták a Máltai Szeretetszolgálat új munkásszállóját Veszprémben

Február elejétől költözhetnek be az első lakók Veszprém nyolcvan férőhelyes munkásszállójába, melyet a város önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi lakásügynöksége, a Veszol Nonprofit Kft. üzemeltet. Az épületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg január 24-én.

A Pápai utca 37. alatt található épület január 24-i átadásán beszédet mondott Porga Gyula, Veszprém polgármestere; Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, továbbá Márfi Gyula érsek, aki megáldotta a szállót. A közösségi lakásügynökséget Moravcsik László, a Veszol ügyvezető igazgatója képviselte.

Az új munkásszálló az ország más részeiről érkező munkavállalók elhelyezésével hozzájárulhat a térséget sújtó munkaerőhiány enyhítéséhez, másrészt olcsó, jó minőségű szállást nyújt azoknak, akik Veszprémben helyezkednek el. Az új lakók február 1-jétől vehetik birtokba a négyfős, fürdőszobával, konyhapulttal és kis étkezővel felszerelt lakásokat. Az épület, melynek első két emeletét alakították szállóvá, már helyet ad a Családok Átmeneti Otthonának és más, Veszol üzemeltette bérlakásoknak – így valódi lakhatási bázisként szolgál a rászorulóknak.

Hírdetés

A bérlakásokat néhány éve a Máltai Szeretetszolgálat működteti Veszprémben, s jóllehet a városban még mindig kicsi a bérlakásállomány, a segélyszervezet által koordinált program, melynek keretében a „pokoli torony” néven ismert tízemeletes épületet is felújították, egyértelműen javította a lakhatási helyzetet.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »