Átadták a Junior Prima Díjakat, a járvány miatt kicsit másként

A kellő közegészségügyi és biztonsági intézkedések kialakításával és biztosításával az idei díjátadón csupán a zsűri és a díjazottak képviseltették magukat.

2020-ban már hetedik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat.

Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat választotta ki, aki elnyeri a Junior Prima Díjat 2020-ban magyar sajtó kategóriában.

Az idei díjazottak:

  • Bánáti Anna (Forbes),
  • Gazsó Orsolya (független),
  • Haraszti Nikolett (Duna Tv),
  • Oláh Dániel (Mandiner),
  • Pásztor Roxána (portfolio.hu),
  • Török Réka (ATV).

Hírdetés

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban.

2007-ben született meg a döntés az alapítók részéről, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. Innentől kezdve a 30 év alatti tehetségeknek külön lehetőségük adódott a megmérettetésre. A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen. A KAVOSZ Zrt-nek a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozására 2014 óta van lehetősége.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta az ATV műsorvezetője, Gundel Takács Gábor műsorvezető, Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László a VOSZ főtitkára, Dr. Szabó László, a Mediaworks elnök vezérigazgatója, Tallai Gábor a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja és Vaszily Miklós a TV2 elnöke.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »