Átadták a Győrt keletről elkerülő út harmadik szakaszát – Képek

Átadták a Győrt keletről elkerülő út harmadik szakaszát – Képek

Átadták a Győrt keleti irányból elkerülő 813-as út utolsó, harmadik ütemben elkészült, 5,2 kilométer hosszú szakaszát, és ezzel összekapcsolódott az M1-es autópálya a 14-es úttal, amely jelentősen hozzájárul a térség, ezáltal az ország gazdasági erejének megtartásához, növekedéséhez – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az átadó ünnepségen.

Szijjártó Péter kifejtette, a kormány számára kiemelt stratégiai cél volt az út megépítése, amelynek egyik előnye, hogy a termelési folyamatokhoz kapcsolódó szállítmányoknak nem kell Győr központján keresztül menniük, miközben csökken a zaj- és légszennyezettség.

Felidézte, hogy amikor a kormány megalkotta az országos közlekedésfejlesztési stratégiáját, azt a célt tűzték ki, hogy hat év alatt 2500 milliárd forintból megújul az ország gyorsforgalmi úthálózata, és csaknem ezer kilométer út épül a versenyképesség megtartása érdekében.

A miniszter rámutatott: fontos a versenyképes befektetői környezet megteremtése, a versenyképes munkaerő és infrastruktúra megléte. Ma Európában Magyarországon a legalacsonyabbak az adók, a munkanélküliség 3,8 százalékra csökkent 12,8 százalékról nyolc év alatt, a győri Széchenyi István Egyetem pedig a legfejlettebb autóipari technológiákra is képzi a hallgatókat – emelte ki.

MTI

Nyitókép: kisalfold.hu

További képek a Kisalföld.hu-ról:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »