Átadták a gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmeket

Átadták a gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmeket

Hagyományteremtő céllal az idén először adták át a gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmeket kedden Budapesten, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Látogatók a Vadászat a XXI. században című tárlaton az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón.  MTI/Koszticsák Szilárd

Hagyományteremtő céllal az idén először adták át a gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmeket kedden Budapesten, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Az emlékérmet az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. alapította, az elismerést a jótékonysági vadászatért végzett eredményes tevékenység elismeréseként megyénként egy-egy vadász kapja.
   
A gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmek átadási ünnepségén Kovács Zoltán kormánybiztos hangsúlyozta, jó döntés volt a jótékonysági vadászat intézményét beilleszteni a vadászati világkiállításba, mert a vadászat társadalmi hasznosságát meg kell mutatni mindenki számára.
   
L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója kiemelte, a vadászat több, mint szenvedély: sport, vadgazdálkodás, a vadászat a magyar kultúra része.
   
Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője megköszönte a vadászok jótékonysági munkáját.
   
Az ünnepségen levetítették a vadászati jótékonyságról készített kisfilmet, ebben többek között Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere megköszönte a vadászok jelentős összegű adományát, amelyet a magyar egészségügynek juttattak.
   
Az idén gróf Széchenyi Zsigmond emlékérmet kapott Rózsás György (Vas megye), Onofer Attila (Veszprém megye), Molnár Marcel (Zala megye), Pálfalvi Edit (Győr-Moson-sopron megye), Bata Péter (Baranya megye), Farkas Ferenc (Somogy megye), Dankó Zoltán (Komárom-Esztergom megye), Szilágyi István (Fejér megye), Kővágó Ignác (Pest megye), Urbán Zsolt (Jász-Nagykun Szolnok megye), Gémes László (Csongrád-Csanád megye), Heidt János (Tolna megye), Seres Róbert (Bács-Kiskun megye), Verbói Gábor (Nógrád megye), Godzsák Tibor (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Kiss B. Zoltán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Szatmári Ákos (Hajdú-Bihar megye), Molnár Jenő (Békés megye), Sarkadi Bálint (Heves megye).
   

Hírdetés

Az ünnepségen együttműködési megállapodást kötött az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

 

Húszezer diék az expón

A Fátyol Iskolaprogramban eddig több mint 20 ezer diákot láttak vendégül az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programjain, a rendezvény kedden újabb 93 diákcsoport és 3000 diák érkezésével folytatódik – közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Ismertették, hogy a világkiállítás tizedik napján a Hungexpóra több mint 18 ezren látogattak el, ezzel a világkiállítás központi helyszínének látogatottsága hétfő estére átlépte a 246 ezret. A hétvégével frissített és összesített adatok alapján eddig az országszerte zajló programsorozaton már több mint 978 ezren vettek részt.
   
Az A pavilonban délelőtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) workshopja zajlik majd, amelynek fókuszába az erdészképzés, a vadászat, a halászat és a természetvédelem kérdéseit állították. A workshopot Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitja meg.
   
Ugyanebben a csarnokban délután 14 órától Sao Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság mutatkozik be. A szigetország ugyan Afrika második legkisebb állama, viszont rengeteg természeti látnivalóval rendelkezik. A nemzeti nap keretében az ország fenntartható turizmussal kapcsolatos tapasztalatait ismerhetik meg az érdeklődők.
   
A D pavilonban a Nimród Café színpadán 12 órától Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Ugron Ákos, a VERGA Zrt. vezérigazgatója és Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója a világkiállítás jegyében létesített 22 hektárnyi emlékerdőkről beszélget Kókai Mártonnal, a Nimród Vadászújság főmunkatársával.
   
A Vadgazdálkodás a magyar erdőgazdaságok területén című kerekasztal-beszélgetés 13 órakor kezdődik, vendégei Vereczkei Márton (KASZÓ Zrt.), Kovács Tamás (Gyulaj Zrt.), Balogh Tamás (SEFAG Zrt.) és Juhász Lenke (Vérteserdő Zrt.) lesznek. A Vadász talk show 15.30 órakor kezdődik, ennek keretében Csőre Gábor vendége Noveczki Katalin, Fátyol, a világkiállítás kabalakutyájának tenyésztője és kiképzője lesz. A D pavilon színpadának programját 17 órától Bársony Bálint és zenekara zárja.
   
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Németh Balázs, a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás kurátora tart rendhagyó tárlatvezetést 18 órától.
   
Vásárosnaményban a hét vendégei Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai. Kedden délelőtt 10 és 11 óra között zajlik a felvidéki és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyerekek találkozója.
   
Révfülöpön, a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.
   
Még több részlet a keddi programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a https://onewithnature2021.org honlapon olvasható – közölték a szervezők.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »