Asztalitenisz: Kiugrott váll lett a hodosiak veszte

Asztalitenisz: Kiugrott váll lett a hodosiak veszte

Balszerencsés, 3:2-s vereséget szenvedtek a hodosi asztaliteniszezők Székelyudvarhelyen az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Peter Šereda mindkét ellenfelét megverte, Samuel Novota kétszer kikapott, míg Lelkeš Zoltán sérülés miatt kénytelen volt feladni a párharcot.

„Fortuna istennő ezúttal elpártolt tőlünk. A remekül játszó Lelkeš Zoltán az első játszmát megnyerte és a másodikban is vezetésre állt, amikor egy balszerencsés mozdulat közben kiugrott a válla. Ott helyben megpróbáltuk helyrerakni, de nem sikerült, így fel kellett adnia a meccset, ráadásul ezután kórházi kezelés és altatás várt rá – idézte fel a történteket Jozef Kmeť, a hodosiak klubelnöke. – Sajnos az eset rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, Samuel Novota nem nyújtotta azt a végjátékban, amit szokott, az utolsó két játszmában egyaránt két-két ponttal kapott ki, így végül szoros vereséget szenvedett.ˮ Lelkeš játéka így erősen kérdésessé vált a pénteki, hodosi visszavágó előtt, így lehet, hogy a B csapatból lép majd valaki a helyére. „Nincsenek ilyen szintű játékosaink a tartalékok között, úgyhogy nem túlságosan biztatóak az előjelek a mérkőzés előtt – tekintett előre a klubelnök. – Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy két ember is elég lehet a továbbjutáshoz. Šeredának remélhetőleg ezúttal sem okoznak majd gondot az ellenfelek, így valószínűleg a továbbjutásunk Novota teljesítményén múlik majd.ˮ 

Hírdetés

A hodosiak a előző fordulóban is hátrányba kerültek az első mérkőzésen, de a visszavágón megverték a Fortune Kijev csapatát és végül a jobb szettaránynak köszönhetően továbbjutottak. Amennyiben a hodosiak továbbjutnak, úgy az Európa-kupa negyeddöntőinek második fázisába kerülnek, ahol a BL-negyeddöntőkből kiesett négy csapat egyike lesz az ellenfelük. A székelyudvarhelyiek elleni visszavágóra december 13-án, pénteken, 18.00-kor kerül sor Hodoson. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »