Aszad: Trump tilalma a terroristák ellen szól

„A terroristák ellen van (…) nem a szíriai emberek ellen” – véleményezte az amerikai elnök beutazást szigorító rendeletét a szíriai elnök.

Bassár el-Aszad megértést mutatott Donald Trump beutazást tiltó rendelete iránt egy csütörtökön leadott interjúban – számolt be a Reuters.

„A terroristák ellen irányul, akik beépülnek a Nyugatra menekülők közé. Ez megtörtént. Európában, elsődlegesen Németországban” – hangoztatta az elnök az Europe 1 rádióadónak és a TF1 televíziónak adott, kedden felvett angol nyelvű interjúban.

A SANA szíriai állami hírügynökség által 2017. február 7-én közreadott képen Bassár el-Aszad szíriai elnök (b) nyilatkozik belga újságíróknak Damaszkuszban február 6-án. Az elnök üdvözölte az iszlám fundamentalizmus fegyveresei ellen irányuló amerikai-orosz együttműködés fokozásának gondolatát. (MTI/EPA/SANA)

„Úgy hiszem, hogy Trump célja, hogy ezeket az embereket megállítsa (…) nem a szíriai emberek ellen” van a rendelet – húzta alá.

Bassár el-Aszad már korábban is kijelentette, hogy a menekültek közé terroristák épültek be. Itt ismételte meg ismét, hogy a háborút az idegen hatalmak által támogatott terroristák idézték elő.

Donald Trump amerikai elnök új rendelet kiadását fontolgatja, miután egy fellebbviteli bíróság múlt csütörtökön elutasította a beutazási rendelete végrehajtásának felfüggesztése ellen beadott kormányzati fellebbezést.

Az elnök egyébként legutóbb a seriffek országos szövetségének washingtoni konferenciáján érvelt rendelete mellett, amelyben 90 napra megtiltotta hét, muzulmán többségű ország – Szíria, Irak, Irán, Szudán, Líbia, Szomália és Jemen – állampolgárainak beutazását, határozatlan időre felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását, és 120 napra befagyasztotta a teljes amerikai menekültbefogadási programot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »