Aszad csapatait bombázta az állítólag az IÁ ellen fellépő amerikai légierő – mintegy 80 katonát gyilkoltak meg

Aszad csapatait bombázta az állítólag az IÁ ellen fellépő amerikai légierő – mintegy 80 katonát gyilkoltak meg

Az Iszlám Állam és más iszlamista terrorszervezetek ellen Szíriában fellépő nyugati koalíció vezető ereje, az amerikai légierő ma délután csapást mért Dir ez-Zor szíriai város közelében Bassár el-Ászád elnök kormánycsapataira. Szíriából érkező jelentések szerint a dzsihádista terroristák ellen harcoló szíriai kormánykatonák közül legalább nyolcvanan életüket vesztették, több tucat katona súlyosan megsebesült – írja a Válláh!Hádásot hírportál.


Amerikai F-16-os harci repülő (fotó: AP)

Az amerikai hadsereg még nem ismerte el, hogy a légiereje mért csapást Bassár el-Ászád katonáira. Az orosz védelmi minisztérium is megszólalt az ügyben, hangsúlyozván, hogy Moszkvában 62 szíriai katona haláláról, és mintegy száz sebesültről tudnak. Az oroszok szerint a gyilkos támadást az Irak felől Szíria fölé érkező amerikai F-16-os és A-10 harci repülők hajtották végre helyi idő szerint délután öt óra körül. Moszkvában hangsúlyozzák: ha a gyilkos támadásra tévedésből került sor, az annak a következménye, hogy Washington nem hajlandó együttműködni Moszkvával a terroristák elleni katonai fellépés terén.

J. K. – Kuruc.info

Frissítés: Bevallottan Deir al-Zornál bombáztak az amerikaiak

Az Egyesült Államok közzétette, hogy hol mért légi csapást szombaton az Iszlám Államra. Eszerint a terrorszervezet öt ellátási útvonalát bombázta Deir al-Zornál.

A városnak csak néhány része és a repülőtere van a szíriai kormányerők kezén.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »