Aszad: A nyugatiak már tárgyalnának velünk

A nyugati országok részéről egyfelől politikai támadások érik Damaszkuszt, másfelől ugyanakkor titokban keresik a kapcsolatot kormányával – állította Bassár el-Aszad szíriai elnök az SBS ausztrál tévében pénteken megjelent interjújában.

„Ilyen a Nyugat által alkalmazott kettős mérce” – mondta a szíriai elnök, aki szerint vannak közvetett kommunikációs csatornák országa és a nyugati országok között. „Ha megkérdezik, őket le fogják tagadni, ezek létét, ahogy mi is” – tette hozzá.

Aszad továbbá elmondta: nem hisz abban, hogy az amerikai kormány komolyan érdekelt lenne a szíriai konfliktus megoldásában.

A szíriai elnök szerint ugyanis a több mint öt éve zajló konfliktus megoldása egyszerű: a politikai párbeszéddel párhuzamosan folytatott terrorellenes harc. Ezt azonban lehetetlenné teszi a külföldről történő beavatkozás. Hangsúlyozta: a terroristákat támogató országok nem fogják feladni az ilyen irányú tevékenységüket. Példaként erre a szíriai államfő Törökországot, Szaúd-Arábiát, Katart és a nyugati államokat nevezte meg.

Aszad ismételten terroristáknak nevezte a damaszkuszi rezsim ellenfeleit. Az államfő emellett visszautasította a rezsimje brutális emberi jogsértéseiről szóló jelentéseket. Recep Tayyip Erdogan török elnököt pedig ismételten azzal vádolta, hogy támogatja az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »