Asselborn csak "ébresztőnek szánta"

A Magyarország uniós tagságának megvonásáról szóló kijelentés ébresztő volt a pénteki pozsonyi rendkívüli uniós csúcstalálkozóra – mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Süddeutsche Zeitung című német lapnak, amely szerdai számában tette közzé Asselborn magyarázkodását.

A szocialista politikus a magyar kormány tevékenységéről a Die Welt című német lapban előző nap megjelent interjúban tett kijelentéseiről szólva hangsúlyozta, hogy “nem egy nép, vagy egy ország ellen” akart felszólalni. Hozzátette, úgy érzi, nagy veszélybe került az Európa Unió.

“Alapító atyáink és anyáink tudták, hogy a közösséget nemcsak struktúrákra kell felépíteni, hanem értékekre is” – fogalmazott.

Jean Asselborn elmondta, "mélyen felkavarja, hogy egy egész országot teleplakátolnak menekültellenes lózungokkal", és éles szavait ébresztőnek szánta az EU jövőjéről – Nagy-Britannia részvétele nélkül – tartandó pénteki uniós csúcsra.

“Nem maradhatunk közömbösek. A közöny ellen szólaltam meg. Egész Európának meg kell mozdulnia, különben mindent tönkreteszünk” – mondta a luxemburgi külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Luxemburgi külügyér: az EU nem tűrheti el, hogy csúnyán bánjunk a "menekültekkel", ki kell zárni a magyarokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »