Ashton Kutcher a gyermekprostitúció ellen szólít fel

Ashton Kutcher a gyermekprostitúció ellen szólít fel

Ashton Kutcher amerikai színész és emberi jogi aktivista azért sürgette az amerikai törvényhozókat, hogy támogassák azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel megfékezhető a gyermekek szexuális kizsákmányolása, vagyis a gyermekprostitúció.

Szerdai szenátusi meghallgatásán az amerikai színész, aki a Thorn – nemzetközi emberkereskedelem ellen küzdő szervezet – társalapítója is egyben a technológia kétarcúságáról beszélt, amely egyrészt teret enged a modern kori rabszolgaságnak, másrészt véget vet az alárendeltségnek.

A hollywoodi színész szerint technológia síkon kell harcba szállni a bűnözőkkel. A Spothlight névre keresztelt projektjük segítségével fél év alatt hatezer olyan áldozatot azonosítottak, akit szexuális erőszak ért. Az újszerű technológia segítségével az online térben névtelenségbe burkolózó erőszaktevők kiléte könnyebben felderíthető.

Kutcher kitért arra is, hogy feleségével két gyermeket nevelnek, és mélységesen megdöbbentik azok az esetek, amikor könnyen sebezhető kiskorúakat vesznek rá szexuális érintkezésre, akik mindezt játékként fogják fel.

Az érzékeny témákat érintő külügyi bizottság ülését John McCain arizonai szenátor megjegyzése oldotta fel, aki csipkelődött egyet Ashton Kutcherrel. Mint mondta, a színész jobban mutat a filmvásznon, mint élőben. Kutcher tökéletes választ adott McCain furcsa bókjára: mosolygott és csókot dobott a szenátornak.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »