Árulja buszait a veronai tragédiában érintett cég

Összesen 21 buszt árul az autoline.hu oldalon a Pizolit Kft. Ez az a cég, amelyik azt a buszt küldte, ami Verona mellett balesetezett a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival – szúrta ki a 444.hu.

A portál kiemeli: ha kimondja a bíróság, hogy a cég is felelős a balesetért, a Pizolitnak részt kell vennie a kártérítésben is, így nem mindegy, pontosan mekkora vagyona van a cégnek. Annak érdekében, hogy hasonló esetekben a tulajdonosok ne tudják kiüríteni a céget, előzetesen zárolni szokták az érintett vállalkozások vagyonát. A Pizolittal azonban ez valószínűleg nem történt meg, hiszen a 21 eladó busz között olyanok is vannak, melyeken szerepel a cég neve, így azok valószínűleg a Pizolit flottájába tartoznak.

Hírdetés

Az eladásra kínált járművek között több olyan is van, amiknél kiegészítő berendezésként plusz üzemanyagtartályokat is listáz a cég. A buszok árai 34 900 és 115 ezer euró között változnak, és van köztük Mercedes, Neoplan és Scania is. A hirdetéseket december elején tették fel az oldalra.

http://mno.hu/

A buszon 43 gyermek, 11 felnőtt és a 2 sofőr utazott, közülük 17-en haltak meg. Az eset után szigorították a vonatkozó szabályokat, amit október 4-én Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár jelentett be. Egyebek között jövőre miniszteri rendelet írja majd elő, hogy a külföldi iskolai autóbuszos kirándulásokon a sofőrök 23 és 4 óra között nem vezethetnek, pihenőidejüket is a buszon kívül kell eltölteniük.

A baleset után több ponton is felvetődött a buszt üzemeltető cég felelőssége, például az, hogy a buszba plusz üléseket és pót-üzemanyagtartályt is beszerelhettek engedély nélkül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »