Arton-betörés: Még mindig nem hallgattak ki gyanúsítottat

Lopás bűntett gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, ám nyolc hónapja nem hallgattak ki gyanúsítottat.

„A lopás bűntett gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozásban gyanúsítotti kihallgatás nem történt, egyéb tájékoztatást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módunkban adni” – tájékoztatta a rendőrség a Hír TV online-t annak kapcsán, hogy hogy áll az Arton Capitalhoz történt betörés ügyében a nyomozás. Mindez azt jelenti, hogy április óta nem sikerült eljutni a gyanúsításig. Azt is megkérdeztük, tanúkat hallgattak-e meg az ügy kapcsán, és ha igen, hányat, ám erre a kérdésünkre nem válaszolt a sajtóosztály. Azt sem árulták el, tudni-e pontosan, hogy mi tűnt el a cégtől.

A rendőrségi közlés egyébként nagyon hasonló ahhoz, amit augusztus végén kaptunk.

Ismert, a letelepedési kötvényeket forgalmazó vállalat irodájába áprilisban törtek be eddig ismeretlenek. A cég leginkább az arab országokban, Afrikában és Ázsia egyes részein árulta a magyar papírokat a külföldieknek. A rablók nagyjából félmilliárd forintnyi euró mellett a letelepedésikötvény-eladások teljes dokumentációját is elvitték az irodából.

A betörők profi módon juthattak be az épületbe, és állítólag a rendőrség külön nyomozócsoportot is felállított annak érdekében, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Ők elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit is, de eddig nem akadtak nyomra. A videókon állítólag sem gyanús alak, sem a széf, sem pedig a lopott szerver nem tűnt fel.

Rogán is felsejlik a háttérben

Az Arton ügyvezetője, Balogh Radosztina a miniszter egyetemi évfolyamtársa volt. A kapcsolat azóta sem szakadt meg, legalábbis a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy Balogh és a letelepedésikötvény-programot kiötlő Rogán Antal rendszeresen találkozni szokott.

A DK tudni véli, ki a tettes

„Fel kell tenni a kérdést, hogy nem lehetséges-e, hogy önbetörés történt és a cél lényegében a tényleges bevételekre, a társaság partnereire és klienseire vonatkozó adatok megsemmisítése volt. Nem lehet-e, hogy a kötvénybiszniszről szóló Magyarországon valószínűleg csak itt meglévő információk eltüntetése volt a fő cél? Nem lehet-e, hogy lényegében ezzel a betöréssel a Fidesz sötét ügyletének nyomát akarták eltüntetni?” – tette fel a kérdést korábban Vadai Ágnes. A DK alelnöke vizsgálatot sürgetett az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »