Ártatlan menekültek civakodtak Belgiumban: a vita hevétől még a szállás is lángra kapott

Tűz ütött ki csütörtök este egy brüsszeli menekültszálláson, az incidenst az épület harmadik emeletén lakók vitája okozta – írta a RTL.be belga hírportál pénteken.

A schaerbeeki kerületi önkormányzat szerint a tűzoltóság gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet gyorsan eloltották, három embert kezelnek szén-monoxid-mérgezéssel, állapotuk nem súlyos. Az épület harmadik emeletén jelentős anyagi kár keletkezett.

A brüsszeli menekültügyi civil szervezetek már hetek óta felhívták a figyelmet az épületben uralkodó siralmas életkörülményekre, a szálláson több száz ember húzódott meg, mivel a belga menekültügyi ügynökség (Fedasil) befogadó létesítményei telítettek.

Hírdetés

Belgium már egy ideje migránsügyi válsággal néz szembe, több humanitárius szervezet is elítélte, hogy az emberek az utcán alszanak, mert a menedékszállások telítettek.

Nicole De Moor, a szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkára Twitteren közzétett pénteki bejegyzésében aggodalmát fejezte ki a menekültügyi helyzet miatt. "Az elmúlt három hétben a Fedasil 114 menekültet fogadott be, folytatjuk a munkát, de a menekültekért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget" – írta üzenetében.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »