Arsene Wenger: az nyeri a világbajnokságot, akinek a legjobb szélsői vannak

Arsene Wenger: az nyeri a világbajnokságot, akinek a legjobb szélsői vannak

Katarban a FIFA technikai elemző csoportjának két prominens tagja, a fejlesztési igazgatóként dolgozó Arsene Wenger, valamint Jürgen Klinsmann elemezte a csoportkör tapasztalatait.

Wenger azt mondta, azoknak a csapatok a teljesítménye jobb volt, amelyek a „politikai demonstráció” helyett inkább a teljesítményre összpontosítottak.

Klinsmann arról beszélt, arra kérdésre válaszolva, hogy a sűrű európai klubprogram mennyire okozója az eddigi sok meglepetésnek, hogy ez az „alkalmazkodás világbajnoksága.”

Ehhez tette hozzá Wenger: „Azok a csapatok nem okoztak csalódást az első meccsen nyújtott teljesítményükkel – amikor kimész a világbajnokságra, tudod, hogy nem szabad elveszíteni az első meccset –, amelyeknek van tapasztalatuk, vannak eredményeik a korábbi versenyekről, például Franciaország, Anglia, Brazília. Jól játszottak az első meccsen. És azok a csapatok is, akik mentálisan készen álltak, ahogy Jürgen mondta, a versenyre összpontosítottak, és nem a politikai demonstrációra.”

Wenger beszélt a következő, a 2026-tos világbajnokság létszámnöveléséről is. Megerősítette, hogy

Hírdetés

a 48 csapatosra bővítés eldőlt, de a csoportkör formátuma még nem.

Mint mondta, ez nem az ő asztala.

„Lehet 16 hármas csoport, 12 négyes csoport. Ezt nem én fogom eldönteni, hanem jövőre a FIFA kongresszusa. A 48 csapatos világbajnokság a futballvilág 22 százalékát jelenti. Több lehetőséget ad a csapatoknak, és több ösztönzést ad arra, hogy országaikon belül fejlesszék a futballt.”

Wenger az előadása során elmondta, szerinte a legjobb szélsőkkel rendelkező csapat nyeri meg a világbajnokságot, hivatkozva a statisztikákra, amelyek szerint a csoportkörben az összes támadás 58 százaléka valamelyik szélen zajlott.

Nyitókép: Matt Dunham

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »