Ars Sacra: kiállításmegnyitó és könyvbemutató Mátramindszenten

Ars Sacra: kiállításmegnyitó és könyvbemutató Mátramindszenten

Az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 12-én nyílt meg Mátramindszenten a Mihók-házban Orient Enikő textilművész Létdallamok című kiállítása; bemutatták a domonkos Szigeti I. Józsefről szóló köteteket, valamint a vasmisés Kuklay Antal Pilinszky-olvasókönyvének ötödik, bővített kiadását.

A textilművészeti tárlathoz kapcsolódóan bemutatták a politikai nézetei miatt a Kádár-rendszer börtöneiben összesen 16 évig raboskodó Szigeti I. József OP életét és tanítását bemutató, Dabóci Mária szerkesztésében a Püski Kiadónál megjelent, Orient Enikő munkáival illusztrált Létdallamok című háromkötetes kiadványt és Kuklay Antal A kráter peremén című Pilinszky-olvasókönyvének ötödik, bővített kiadását.

A kiállítást megnyitó Skutecky Rita az egymásba szövődő életek motívumára hívta fel a figyelmet Orient Enikő textilképeiben. Ács József az elkötelezett keresztény élet, tanítás és gondolkodás egységéről beszélt Szigeti József embert és hitet próbára tevő sorsában, majd Kuklay Antalnak a Pilinszky-értelmezések előtt új utakat nyitó négy évtizedes, jelentős értékeket felhalmozó kutatómunkáját méltatta.

Hírdetés

Szöveg: Ács József

Fotó: Fésüs András

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »