Áron alul jutott ingatlanhoz egy MSZP-s képviselő lánya Hódmezővásárhelyen

Szabálytalanul és áron alul juttathatták lakáshoz a lakásügyi tanács szocialista elnökének lányát a városvezetők – erről szeretett volna sajtótájékoztatót tartani Hódmezővásárhely fideszes képviselője vasárnap. Cseri Tamás arról beszélt: az ügyben mások mellett Márki-Zay Péter ellen is feljelentést tesznek.

Márki-Zay Péter támogatói azonban folyamatos sípolással, bekiabálással és kolompolással próbálták megzavarni a sajtótájékoztatót. A demonstrálók a hódmezővásárhelyi közgyűlés kormánypárti frakcióvezetőjét is alig hagyták szóhoz jutni. Az eseményen a polgármester is megjelent, Márki-Zay Péter először oldalról beszélt bele a sajtótájékoztatóba.

A polgármester azzal érvelt, hogy a szerződéseket még az előző városvezetés írta alá, a fideszes Hegedűs Zoltán szerint viszont azok tavaly januárban lejártak, az új szerződések így Márki-Zay Péterhez köthetők – hangzott el az M1-en.

Hírdetés

Az ügyről szóló tudósításban még a hvg.hu is arról írt, hogy a lakásügyi tanács szocialista elnökének lánya úgy bérelte a hódmezővásárhelyi önkormányzati lakást, hogy a nő nem is élt a városban. Bérlőként viszont elővásárlási jogot és kedvezményt kapott az ingatlanra, szocialista politikus édesapja pedig nem jelezte, hogy a rokoni kapcsolatok miatt az elbírálásban összeférhetetlenség lenne.

A sajtótájékoztatón Nagy Ernő sem tagadta, hogy lánya valóban nem lakott a lakásban, ám szerinte nagy szüksége volt az ingatlanra, így természetes, hogy a városvezetés segített neki. Ezután Márki-Zay Péter is a mikrofonhoz tolakodott és arról beszélt: le akarják járatni.

Közben a demonstrálók a fideszes Cseri Tamást a sajtótájékoztató végén sem hagyták beszélni. Cseri Tamás a hangzavarban azt mondta: Márki-Zay Péter az ellenzéki mutyiknak falaz. A fideszes képviselő hozzátette: a szocialista korrupciót Márki-Zay Péter mindig töretlenül megvédi – közölte az M1.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »