Árnyékkormányt fontolgat a tót ellenzék – Bugár Bélához hasonló szélkakasokra nem tartanak igényt

Az ellenzéki SaS, az OˇaNO-NOVA és a Boris Kollár vezette Sme rodina (Család vagyunk) nem zárja ki, hogy idővel árnyékkormányt állítanak fel. "Tudni fognak róla, ha megalakul a hivatalos kormány" – mondta Igor Matovič, az OˇaNO-NOVA elnöke.

Az SaS vezetője Richard Sulík nem zárta ki, hogy az ellenzék foglalkozik az árnyékkabinet felállításával. "Nem állítjuk, hogy rögtön holnap megtörténik, de ez az egyik olyan lépés, amelyet elképzelhetőnek tartunk" – magyarázta Sulík. Szavai szerint az árnyékkabinet felállítását a jobboldali SaS, az OˇaNO-NOVA és a Boris Kollár vezette Sme rodina tervezi, a Kotleba vezénylete alatt álló ˇSNS nem lenne a tagja – közölte a Sita hírügynökség.

Ha belevágunk, olyan embereket akarunk az árnyékkormányba, akik érettek és közismertségnek örvendenek, s kiszámíthatóak lennének a cselekedeteik – állapította meg Richard Sulík a Bugár Bélát diszkvalifikáló feltételeket. Az SaS elnöke nem akart részletekbe bocsátkozni a témával kapcsolatban, annyit elárult néhány hét vagy hónap kérdése az egész.

(Bumm)

– Így szép az összeborulás: az SNS-vezér a tót parlament elnöke lett, Bugár pedig a helyettese

– Amikor még Bugár nem akart Smer-SNS kormányt

– Bugári gumigerinccel préselte be magát a Most-Híd Ficóval egy koalícióba

– Két szaktárcának örvendezhet Bugár

– Alakul a "színes" koalíció Felvidéken – nincs olyan téma, ami elválasztaná Bugárt Ficótól vagy az SNS-től


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »