Árnyalódik a Magyarországon élő ártatlan muszlimok képe: többen is utaltak közülük pénzt az Iszlám Államnak

Nincs olyan ellenőrzött információ, amely szerint magyar állampolgár is csatlakozott volna a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Bakondi György hozzátette: olyan viszont előfordult, hogy Magyarországon élő muszlim vallású emberek pénzt utaltak a terrorszervezetnek. Őket kiutasították az országból – tette hozzá. 
Kovács Miklós “Ahmed”, a Magyar Iszlám Közösség egyik vezetője nemrég kalasnyikovval pózolt, majd azt írta: nem érti, miért a terrorizmus jut mindenkinek eszébe arról, ha egy muszlimot fegyverrel lát. Nos, vélhetően a közelmúlt eseményei és az ilyen hírek miatt…

 A főtanácsadó azt mondta: az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de – mint megjegyezte – vannak, akik ennél nagyobb számot mondanak. Ezzel együtt viszont – mint Bakondi György felidézte – a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába. Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó, vagy szalafista hittérítő érkezett – mondta. Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában – mondta Bakondi György.

 Kiemelte: Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban élő, a társadalom peremére szorult, rossz anyagi körülmények között élő, nyelvtudás-, illetve képzettséghiányos, vagy egyéb ilyen hátránnyal élő muzulmánról nem tudnak.

Forrás: https://kuruc.info


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »