Arcul csapta az ÁSZ a jogállamiságot: ilyet nem tett volna az MSZP sem

Arcul csapta az ÁSZ a jogállamiságot: ilyet nem tett volna az MSZP sem

A szocialista politikust csütörtöki sajtótájékoztatója után kérdeztük az ÁSZ szerdai döntéséről. Emlékezetes, a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által irányított szervezet 660 millió forint megfizetésére kötelezte a legerősebb ellenzéki pártot, igaz úgy, hogy a Jobbik adatait, számláit nem vették figyelembe.

Szakács László szerint ez az ügymenet is bizonyítja, hogy kettős mérce van ma Magyarországon, és

“a jogállamiságot nyilvánvalóan arcul csapja ez a döntés”.

A politikus emlékeztetett: amikor Mészáros Lőrinc helyén még Simicska Lajos ült, ugyanezeket a támogatásokat megkapta a Fidesz is – csak azokról még a számlák is eltűntek.

A Fidesz 2010-es kampányköltései kapcsán több feljelentés is született, Simicska Lajos és az MSZP is a hatóságokhoz fordult. Ám

„az ügyészség ugyanazt mondta, mint az ÁSZ, a Fidesszel kapcsolatos dolgok biztosan rendben vannak, azokkal nekik nincsen semmi problémájuk”

– idézte fel a politikus.

Szakács László furcsállja, hogy azzal minden rendben van, ha a CÖF az állami cégek által kapott pénzt politikai kampányra költi, vagy ha a kormány szintén közpénzből a Fidesz politikája mellett kampányol,

“de amennyiben egy politikai párt kritizálja a kormányt, akkor az a jogállamisággal nem törődve, a jogállamiság intézményeit bunkósbotként használva lecsap rá”.

A szocialista honatya szerint

az ÁSZ bevetése csak az első lépés, jönni fog még az ügyészség és a rendőrség is.

Rákérdeztünk Török Gábor bejegyzésére is, az elemző szerint „érdemes átgondolni, hogy vajon hogyan reagált volna a Fidesz, ha 2009-ben az MSZP-kormány idején születik egy hasonló döntés a Fidesz plakátszerződéseivel és a költségvetési támogatásával kapcsolatban…”

Ilyet nem tett volna az MSZP – felelte Szakács László.

Mint mondta, a párt elkötelezett a jogállamiság,a demokrácia, a fékek és az ellensúlyok rendszere mellett.

“Ne felejtsük el, ez ugyanaz a Fidesz, amely 2013-ben már el akarta venni a pártok finanszírozását a 2014-es esztendőre, mert félt, hogy elveszíti a választásokat”

– tette hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »