Arcfelismerő rendszert alkalmaznak a tokiói olimpián

Arcfelismerő rendszert alkalmaznak a 2020-as tokiói nyári olimpián. A szervezőbizottság biztonsági terve szerint a résztvevők fotóit feltöltik majd egy online adatbázisba, s az azonosító kártyákba beépített csipek segítségével a tulajdonos beléptetése automatikus lesz a versenyhelyszínekre.

Ezzel szeretnék megkönnyíteni a mintegy 300-400 ezer érintett (sportoló, edző, olimpiai dolgozó) szabad mozgását, és megakadályozni, hogy lopott kártyákkal lehessen belépni a helyszínekre. Emellett várhatóan csökken a várakozási idő, ezáltal a sportolókat kevesebb külső stressz éri, s nem kell a meleg, párás időben sok időt a szabadban tölteniük.

Hírdetés

http://mno.hu/

Az arcfelismerő rendszert nem alkalmazzák majd a szurkolóknál, őket a röntgenkapuknál és fémdetektorokkal vizsgálják majd át. A helyszínek 2,5-3 méter magas kerítéssel lesznek körülvéve, térfigyelő kamerákkal és infravörös érzékelőkkel vigyáznak majd a biztonságra. Az előkészületeket hétvégén tizenkét nemzeti olimpiai bizottság képviselője a helyszínen is megtekintette. Úgy fogalmaztak, „nagyon meggyőző”, amit láttak, a létesítmények pedig „fantasztikusak”.

A 2020-as tokiói olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezik, míg a paralimpiára augusztus 25. és szeptember 6. között kerül sor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »